Primary logo studio.sgnfcant beige wo tagline.png

visie op communicatie

Onze visie op communicatie: het speelveld en de persoonlijkheid van de communicatieprofessional, het handelingsperspectief en de strategie als kompas.

Ons speelveld

De wereld is volop in ontwikkeling. Altijd en overal. Organisaties spelen hier een grote rol in. De samenleving heeft verwachtingen van organisaties en in toenemende mate wordt het handelen van de organisatie vergeleken en beoordeeld. De toekomst van een organisatie wordt dus steeds meer bepaald door de samenleving. Deze onvoorspelbare en complexe wereld is het speelveld van de communicatieprofessional. Hierin zijn beeldvorming en contact essentiële succesfactoren en van strategisch belang. De communicatie is de verbinding van de organisatie met de samenleving.

 

Handelingsperspectief

Communicatie is een vak van strategie en uitvoering; adviseren en produceren. De communicatieprofessional helpt de organisatie contact vorm te geven en beeldvorming te beïnvloeden. Maar belangrijker nog: de professional weet de organisatie te inspireren en contactgroepen te verassen en te verbazen in deze wereld vol aanbod. De professional begrijpt wat de organisatie ten diepste wil bereiken en kent de situatie in het speelveld. Met oog voor het doel en oor voor de contactgroepen, adviseert, organiseert, creëert, analyseert, integreert en begeleidt de communicatieprofessional vanuit verschillende rollen en specialismen.

 

Attitude van de communicatieprofessional

De persoonlijkheid van de communicatieprofessional is een cruciaal instrument. De communicatieprofessional is bij uitstek nieuwsgierig, heeft inlevingsvermogen, is creatief, autonoom, heeft daadkracht en het vermogen om te organiseren en vooral te reflecteren.

 

Strategie als kompas

Een wereld in ontwikkeling met constante vernieuwingen vraagt om een helderen en inspirerende strategie die de communicatieprofessional en organisatie richting geeft op hoofdlijnen. De visie van de organisatie vormt de basis, waarna ambitie, de aanpak, contactgroepen en voorwaarden worden omschreven.