top of page
Screenshot 2021-10-17 at 21.33.31.png

empowering youth in Africa

Social media strategie voor Young Africa

Bijdragen aan een wereld van gelijkheid en gedeelde rijkdom door de kracht van jonge mensen te kanaliseren om de wereld om hen heen te transformeren.

Afrika heeft de grootste populatie jongeren in de wereld. Jeugdwerkloosheid is een enorm probleem in Afrika dat om een gedurfde oplossing vraagt. Young Africa zet zich in om zoveel mogelijk jongeren op te leiden door veilige educatieve programma's aan te bieden, community activiteiten te organiseren en leeromgevingen, zoals bibliotheken en internetcafés te faciliteren. Op deze manier draagt het bedrijf bij aan haar ambitieuze missie om 500.000 jongeren op te leiden voor 2025.Young Africa maakt gebruik van fondsenwerving om haar doelen te bereiken. Zo wordt de organisatie financieel ondersteunt door de Nederlandse overheid, Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij.


zes kanalen, één geluid
Young Africa heeft trainingscentra in vijf landen: Botswana, Mozambique, Namibië, Zambia en Zimbabwe. Social media is internationaal en lokaal een belangrijk communicatiemiddel om efficiënt de contactgroepen te bereiken. De uitdaging is om alle social media kanalen van de verschillende landen en het internationale account één geluid te geven, zowel visueel als de tone-of-voice. Dit zorgt voor herkenbaarheid en verbondenheid. Een voordeel waar alle kanalen van profiteren.

Een tweede uitdaging is om de lokale communicatiemedewerkers in Afrika te betrekken bij de strategie, door een breedgedragen ambitie te formuleren waar iedereen zich in herkent en ownership bij voelt om dit tot uitvoering te brengen.

IMG_8575-1024x683.jpg

"Aan de hand van de analyse van onze online zichtbaarheid en onze wensen zijn we meegenomen in het proces. In vier sessies hebben we geleerd wat ons te doen staat."

Charley Smeets, Communicatiemanager Young Africa

integrale social media strategie
Om een strategie te ontwikkelen die voor iedereen werkt, is het belangrijk om te onderzoeken welke gemeenschappelijke doelen er bestaan. Via deze weg bouwen we aan een breedgedragen ambitie waarin iedereen zich kan herkennen. De strategie is gericht op een gedeelde visie en waarde. In vier (virtuele) sessies hebben we samen (communicatiemanager in Nederland en de communicatiemedewerkers in Afrika) de contactgroepen in beeld gebracht (en wat geschrapt) en de positionering, kernboodschap en tone-of-voice geformuleerd.
 
Nadat deze kaders zijn bepaald, hebben we de relevante thema's in beeld gebracht en op basis hiervan rubrieken ontwikkeld waarin deze thema's een plek krijgen. Deze werkwijze zorgt dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft; kansen creëren voor jongeren in Afrika, en deze kaders kan toepassen op zijn eigen contactgroepen per locatie, per thema.
 
interactie, interactie, interactie
Centraal in de strategie staat betrokkenheid. Dit doen we door een tweerichtingsverkeer te faciliteren; te vragen en te beantwoorden, te acteren en te reageren. Door middel van interactieve posts en stories op de verschillende platforms geven we antwoord op relevante vraagstukken voor jongeren en ouders in Afrika en betrekken we anderzijds - via de internationale social media kanalen - westerse (jong)volwassenen door hen op een speelse wijze bewust van de serieuze uitdaging in Afrika, zodat zij hopelijk hun steentje bijdragen.

Meer weten over Young Africa? Bekijk hun website of Instagram!

Ook een heldere strategie om je bedrijfsdoelen te behalen?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!

Young Africa-1.jpg
Young Africa.jpg
Screenshot 2021-10-17 at 21.33.31.png
bottom of page