top of page

Hocus focus: 3 tips voor jouw merk

Zo richt jij je op wat belangrijk is voor je merk

De wereld is volop in ontwikkeling. Altijd en overal. Merken spelen hier een grote rol in. Hoe zorg je dat de basis van je merk op orde is?

Geef je merk karakter

Archetypes zijn karakters gebaseerd op ons collectieve onbewuste. Ze zorgen automatisch voor gedachten- en gevoelspatronen. Een archetype helpt je om de ambities van je merk om te zetten in een herkenbare karakter. Het is het startpunt van hoe je merk zich sociaal gedraagt. Het zorgt voor een consistente communicatie vanuit één gedachtegoed. Zo blijf je betrouwbaar, herkenbaar en geef je richting aan je merk.

Ga in verbinding

'People don't engage with brands that don't engage with people'. Aandacht geven is je grootste goed. Merken communiceren nog vaak in eenrichting: zenden wat zij belangrijk achten. Door aandacht te geven, krijg je aandacht.

 

Zoek de verbinding met je community. Hierdoor groeit het vertrouwen, begrijp je de uitdagingen van je doelgroep beter en blijft je community loyaler aan je merk.

Houd het simpel

Elk merk wil opvallen. Je kunt veel tijd verliezen door het 'anders' willen zijn. De ambities van je merk maken je merk uniek. Focus je op het bestaansrecht van je merk. Een heldere onepager helpt je geïnspireerd te blijven en geeft de vrijheid om mee te gaan in de tijdsgeeft van je doelgroep. Jouw ideeën zijn het waard.

bottom of page